Mi-a plăcut mai degrabă pentru că era melodioasă cum nu multe altele sunt.

 

Dragoste la primul auz, știi că va fi înjurătura ta, se va rostogoli de pe buzele tale de fiecare dată când ceva sau cineva o să te calce pe bătături, o vei folosi pe post de burete ca să scoți cele mai frecvente 99 de pete de pe creier, știi că și de-ar fi război tot cu ea rămâi pe post de scut.

 

Eu am furat-o de la soră-mea. E ‘What the flying fuck’. Cântau heruvimi pe fundal când a zis-o, capul încuviința fără voia mea, ‘dadada, mi-am zis, de asta am eu nevoie, not giving a flying fuck’.  Am încercat să dau putere cuvintelor. Am încercat să nu pun la suflet, dar cum sar mereu peste instrucțiuni la mă descurc, încă nu m-am lămurit cum se face. Am pus la suflet tot și-acel tot e acolo într-o ordine cronologică a felului în care simt. E haos și mult întuneric, dar am stins lumina și nu se vede.

 

Știu că nu e sănătos să trăiesc așa, printre catrafusele astea care duhnesc a emoție și toate cuvintele alea pe care n-am vrut să le arunc pe geam de teamă să nu se taie careva în cioburi sau să nu mă tai eu în cioburi. Look at all the flying fucks I didn’t give. Toate luptele pe care n-am vrut să le dau, toții răniții din luptele pe care le-am terminat, stăm toți ca niște clovni înghesuiți în mașina lor miniaturală și ne respirăm unii altora aerul.

 

Aș zice că încet-încet o să evacuez răniții și morții și inexistenții, dar cred că oamenii se-mpart în două mari categorii, cei care zic ‘stai așa un pic’ și cei care strâng din dinți și zic ‘hai’, frână versus accelerație ca modalitate de a trece peste hopuri. M-ar putea ajuta s-o las mai moale, dar eu nu și nu, eu îi dau până când ajung la vulcanizarea spațială. Ce știu sigur e că un suflet mare nu poate reveni niciodată la dimensiunea lui inițială, deformarea e plastică. Ce bine.

 

Există o diferență între felul meu de-a fi în engleză și ce sunt în română, două euri care nu vor putea trece niciodată peste propriul fel de a se raporta la lume. Unul nu vrea să pui la suflet, altul nu vrea să dai din el. Sunt în siguranță:

a. cât încă mai văd ușa

b. cât timp catrafusele nu se transformă în voci

NB: Un flying fuck e o meduză care înoată în aer. Sau Mi-ul din mi se fâlfâie, care a fugit speriat de prea mult angajament gramatical.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.