De câţiva ani, fiecare Crăciun e o dezamăgire. Cred că ultimul Crăciun în adevăratul sens al cuvântul a fost cel din 2007, când am decis să-l abolesc. Am stat până în seara de 24 decembrie fără luminiţe, fără globuleţe şi fără pom şi apoi mi-am dat seama că mi se cuibăreşte un crivăţ în suflet. În seara aia m-am echipat cu pufoaica şi m-am dus la piaţă să aleg un brad neaoş, pe care l-am cărat îndârjită până acasă, după ce m-am tocmit la sânge cu tipul care mi l-a vândut.

Oamenii se transformă de sărbători în nişte roboţi programaţi să cumpere. Nişte moroi care au carduri.  Consumerismul ajunge la climax în zilele astea. Hai să fim superficiali, că-i de bonton.

 

Vine o vârstă la care Crăciunul se goleşte de orice sens. Da, pentru confortul psihic ne cumpărăm brazi şi globuleţe şi facem sarmale, dar în definitiv nimic nu mai e ca atunci când ne uitam la “Duminica în familie”, fiindcă n-aveam cablu încă.  La un moment dat fusese invitat Cotabiţă, cu analogiile lui de troglodit- “Sarmalele astea arată ca nişte avortoni”.

Crăciunul e fetiţa aia mică şi simpatică, de la etajul 5, care între timp a renunţat la ABS-urile mentale şi şi-a tras silicoane. Ei, bine, refuz să iau parte la desfăşurarea asta inutilă de forţe.  Nu am nevoie de un moş îmbrăcat în roşu şi politizat de Coca Cola ca să le arăt celor din jurul meu că îmi pasă. Metodele mele de atee sunt mai eficiente.

Îi compătimesc pe cei care în zilele postapocaliptice ale sărbătorilor, 2-3-4 ianuarie, vor merge în vizite şi vor cumpăra, în lipsă de altceva, perii de WC pe post de cadou. Şi nu, de Crăciun nu eşti mai bun, sharing is not caring şi ciocolata nu face pe nimeni mai fericit.

18 thoughts on “Santa’s little trolls

  1. Uhmm, eating chocolate increases the levels of endorphins released into the brain, giving credence to the claim that chocolate is a comfort food. Another common neurotransmitter affected by chocolate is serotonin. Serotonin is known as an anti-depressant. One of the more unique neurotransmitters released by chocolate is phenylethylamine. It works like amphetamines to increase mood and decrease depression, but it does not result in the same tolerance or addiction. Phenylethylamine is also called the “love drug” because it causes your pulse rate to quicken, resulting in a similar feeling to when someone is in love.
    Sa nu te mai iei de ciocolata niciodata!

    1. Bomboanele de pom se împart în villains şi super heroes. Alea de când eram eu mică- cu jeleu- erau nom nom nom. Astea de acum sunt doar nom.

  2. cotabita ar fi putut face si el un fel de pitici gratis (eu i-as fi zis “avortoni gratis”), mai cool decat asta de-l avem. al grasilor care transpira in camasa neagra de matase. ar fi spart craciunul!

  3. sincer.. e prima oara cand citesc blogul cuiva si sunt nevoit sa am si dexonline.ro deschis concomitent.. scrii misto :-??
    no, si ceva legat de post, chiar daca e cam tarziu pentru asta.. fiecare cu demonii lui, eu tind sa vad craciunul ca pe seara aia cand taica-miu ne-a tras pe mine si pe inca vreo 10 copii cu saniile pana la autogara si inapoi.. de atunci cam tot asociez sarbatoarea cu o speranta de genu’.. cu 2 saptamani inainte de craciun aproape dau p-afara de bucurie, da’ imediat ce vine nu raman decat cu un gust amar :-j nha, cel putin nu mai incerc sa stau toata noaptea treaz ca sa-l prind pe mos la brad cum faceam atunci :p

  4. Da, așa e. E amintirea sărbătorii și senzația de atunci și apoi dezamăgirea. Mai bine nu mai anticipez nimic și basta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.