Ţeapă. Nu avem zăpadă, iar acest post, întârziat, căci viaţa mea din ultimul timp este atât de plină de alte chestii încât mă exclude pe mine -patetiiic, are rolul de a soma toamna pentru că ne fagocitează iarna. Adică dom’le, vreau magie, beculeţe cu bun gust, bulgăraşi şi cozonac, nu frunze mucegăite şi oameni fără fulare colorate.

Bun, gata cu smiorcăiala. Punctul al doilea pe ordinea zilei este nenea ăsta de la Universitate care strânge bani pentru un ONG inexistent. Şi culmea, încă mai are succes la unii şi alţii, ale căror drumuri îi aduc arareori prin mirificul centru. Poreclit de mine “greieraş”, fiindcă pare mai degrabă să orăcăie greiereşte decât să scoată silabe articulate şi coerente, nenea ăsta strânge bani pentru un copil cu leucemie. Odată, din spirit civic izvorât din respectul pe care îl nutresc pentru oamenii care lucrează în cadrul ONG-urilor, l-am întrebat cum se numeşte fundaţia şi după ce a bojbăit furios un mieunat greieresc, mi-a lăsat de înţeles faptul că l-am lezat. Adică ce, el îmi cere bani pentru o cauză nobilă şi eu îi contest spiritul altruist? En fin.

Ce trebuie reţinut e faptul că în aceeaşi seară, individul plescăia fericit la nişte cartofi de la Mc Donalds. Bănuiesc că din banii celor care nu ştiu de stratagema lui diabolică. Oricum, ce om. Să profiţi ca lişiţa de pe urma fărâmei de bunătate care ne-a rămas şi nouă în suflet.

“The rich would have to eat money, if the poor wouldn’t provide the food”

Apoi, când eşti student începe să existe brusc noţiunea de trafic. Ştiu orele de vârf, prefer să întârzii ca să evit conglomeratul de oameni şi mă scot din sărite cei care staţionează pe partea stângă a scărilor rulante. Poate chiar mă grăbesc. dacă nu-ţi rămâne piciorul prins în scară, nu ai nicio scuză pentru faptul că eşti un junghi pentru mine. Setea de cunoaştere, noţiunile pe care încerc să le asimilez în timpul cursurilor, toate acestea întârziate de un ciumpalac imobil şi nesimţit sau de o ţoapă.

Dacă nu ne mai auzim şi scriem până la Crăciun, vă doresc sărbători bursucele, adică foarteee calde şi pufoase, alături de cei dragi. Vă urez să nu întârziaţi, să nu aveţi deadline-uri şi să luaţi toate examenele în sesiune. Ciocolată, pufuleţi şi multă voie bune. Şi atunci când viaţa face mişto de voi, puneţi-i piedică.

One thought on “Zăpaaaaadă şi steluţe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.