M-am trezit de dimineaţă cu o durere de cap pe care am căpătat-o pe nedrept, din senin şi absolut degeaba, apoi am sărit din pat şi am dat cu capul de uşă, fiindcă eram prea adormită, moment în care am hotărât că dacă decid să merg la şcoală, s-ar putea să sfârşesc sodomizată pe parbrizul unei maşini.

Nu aveam lapte pentru cafea şi nu aveam poftă de cafea deşi am nevoie de cafea în general, aşa că am plecat, în pantalonii de pijama, la magazin ca să-mi cumpar lapte şi alte chestii care mi-ar facilita dezmeticirea.

Când am dat să ies pe uşă, am observat ca mult iubitul meu căţeluş şchiopăta, aşa că m-am inflamat şi am încercat timp de 20 de minute să-l fac să iasă de sub masă fără să mă capseze, ca să îl duc la veterinar. Nu am reuşit, aşa că am luat cheile şi m-am dus să-mi cumpăr lapte, moment în care mi-am amintit că rochia mea pentru balul de a XII-a e la croitor, aşa că am trecut şi până acolo, unde am aflat, fără stupoare, că nu era gata, deşi le rugasem pe tantiile alea în mod explicit să facă tot posibilul să mi-o scurteze până marţi, întrucât tre’ să ajung la spălătorie cu ea.

Acasă trebuia să-mi beau cafeaua şi să-mi scriu pentru meditaţii cu maximum de eficienţă, însă mi-e lene şi-s obosită şi vreau să dorm până poimarţi. M-am mai uitat la un episod din Grey’s, în timp ce răsfoiam “Patty Diphusa” a lui Pedro Almodovar şi am ajuns la concluzia că am chef să lâncezesc zile-ntregi pe pernuţe din mătase, cu un alai de negri mititei care să-mi facă masaj la picioare, să-mi prepare cafeaua şi să mă-mbuibe cu fistic.

Câinele e bine, am descoperit o nouă obsesie de-a mea – mereu când merg cu tramvaiul stau fix în spate şi ma uit pe geam la şine şi la cer- şi în curând chiar îmi voi învăţa pentru BAC.

Şi ştiu, ştiu ca e una dintre acele zile în care-ţi repeţi în gând la intervale neregulate “Dacă nu mor azi, nu mai mor niciodată”.

Heh.

8 thoughts on “Zile fatidice

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.